Når du drikker Barolo skal du vælge stege/gryderetter med sul og kraft så vinen får mulighed for at tæmme maden.
Barolo er nemlig ikke en vin du “bare drikker”, men derimod vin man skal give tid – og give sig tid til.
Bosio Family holder til i Piemonte, i det nordvestlige Italien. I de smukke bakkede dale står nebbiolo druerne på rad og række.
Gården drives af far Valter og hans søn Luca, der begge sværger for de klassiske druer og laver ikke “mainstream vin”.
Druen som kan give vin med stor kompleksitet, men også med et garvesyre-indhold, der tilfører vinens struktur noget ekstra bid, hvilket gør den til en af de ypperste røde madvine i hele verden. Druerne til denne Barolo bandit er plukket i en højde af 350 meter over havet. Så der er masser af sol i denne flaske vin om end den er fyldt godt op med garvesyre, der gør vinen til en oplagt gemmevin.
Farven i denne vin er granatrød og med en alkoholprocent på 14 får du bid for alle pengene.
Nebbiolo-druen giver som regel ikke dybt farvede vine, heller ikke denne – men tager til gengæld siden hen revanche på aromasiden.
Med 3 år på franske egetræsfade og med et års lagring i flasken får du en klassisk Barolo.
Duften har komplekst parfumerede aromaer af boysenbær og røde roser, et lille strejf af eg fra fadlagringen samt æteriske aromaer af bolværk og efterårsskovbund.
Smagen har en dejlig blanding af fylde og fasthed, der grundet syren holder alle proportioner på plads og forhindrer, at vinen bliver tung.
Nydes af rummelige glas ved ca. 18-19˚. Ikke varmere!
Vi anbefaler, at man ikke hælder sin Barolo på en karaffel, men at man 12-24 timer før vinen skal fortæres i stedet hiver proppen op og lader vinen hvile sig til den skal skænkes op i store glas. Vinens udtryk vil ændre sig over de næste 75-80 minutter hvis man altså kan vente så længe. Det er netop det Barolo-vine kan – udvikle sig i glasset.
Nyd den til braiserede madretter som fx svinekæber, grydesteg med kraftige saucer.